Turism Dambovicioara
Turism Dambovicioara

Poze

LOADING IMAGES
Legenda Florii de Colt
Se spune că steaua care i-a călăuzit pe cei trei magi spre locul nașterii Domnului, a stat o clipă deasupra Bethleemului și s-a gândit ce să facă mai departe, căci iși îndeplinise misiunea dată de Dumnezeu.
"Să mai stau pe cer așa strălucitoare cum m-a făcut stăpânul lumii, nu se poate, fiindcă nu trebuie să uit ce unealtă smerită sunt în mâna Domnului; și apoi s-ar înșela oamenii, crezând că pe fiece seară s-a născut Fiul. Unde să mă aciuiesc, dar, pe Pământ?"
Și coborî steaua de pe boltă, să-și afle locul de odihnă. Călătorind peste mări și țări, peste ținuturi cu oameni mai sălbatici decât fiarele, care înrobeau alți oameni, sau se războiau pe gustul conducătorilor, într-o zi steaua sosi deasupra unor munți înalți cu spinări îmbrăcate cu o iarbă scundă, stânci golașe și molifți trufași. Erau Carpații, cufundați în liniște și pace, cum nu întâlnise nicăieri în lunga sa rătăcire în jurul Pământului.
"Nici chiote sălbatice chemătoare la măceluri, nici vaiete, nici plânsete; o tăcere adâncă nesfârșită."
Și, desfăcându-se în mii de steluțe, căzu, de se agăță de steiuri și ziduri uriașe. Fiecare steluță se făcu o floare albă, moale ca lâna. Si așa se înfăptui Floare de Colț.
  • on 2018-08-28

Se adauga recenzia dvs...

A aparut o eroare la adaugarea recenziei. Va rugam sa reincercati!

Recenzie adaugata cu succes!