Turism Dambovicioara
Turism Dambovicioara

Poze

LOADING IMAGES
Carne si carnati la garnita
Carne și cârnați la garniță

Gustul deosebit al cărnii la garniţă a devenit popular într-o vreme în care curentul electric nu era o opţiune, iar românii se bazau pe alte moduri de păstrare a alimentelor pentru o perioadă lungă de timp. Mâncată ca atare, alături de garnituri, sau folosită în prepararea unor reţete săţioase, carnea la garniţă nu trebuie să lipsească din cămările gospodinelor şi de pe mesele gurmanzilor în preajma sărbătorilor.
Carnea la garniţă, o metodă tradiţională ingenioasă de păstrare a cărnii de porc, este, scrie cevabun.ro, echivalentul ouălor de ciocolată cu surprize: nu ştii niciodată ce bucurie o să descoperi dincolo de stratul de untură.
Aroma specială de afumătură şi gustul fraged al cărnii de porc conservate în untură sunt specifice sărbătorilor româneşti, carnea la garniţă fiind nelipsită din cămările românilor din cele mai vechi timpuri.
Carnea de porc astfel conservată poate fi consumată ca atare, „acompaniată” de garnituri delicioase pe bază de cartofi, varză, fasole sau urdaș.

    Momentan, nu exista recenzii.

Se adauga recenzia dvs...

A aparut o eroare la adaugarea recenziei. Va rugam sa reincercati!

Recenzie adaugata cu succes!