Turism Dambovicioara
Turism Dambovicioara

Poze

LOADING IMAGES
Pe urmele eroilor din Primul Razboi Mondial
CENTENAR - O stare de spirit zi de zi.
Un omagiu adus eroilor noștri prin fiecare faptă de bine pe care o facem în viețile noastre.
O continuare a eroismului lor prin proiecte frumoase care să aduca o viață mai bună generațiilor următoare.

Aici au luptat pentru Unire eroi adevărați!

În preajma Vamei Giuvala, pe întinsul localităților Fundata, Șirnea, Ciocanu, Podu Dâmboviței există și azi tranșee, ziduri de apărare și cuiburi de mitralieră intacte din Primul Război Mondial. Acestea au fost puse în valoare, mai ales că acea zonă este intens vizitată de turiști, fiind cuprinsă în frumosul platou montan dintre Masivul Piatra Craiului și Munții Bucegi.

Câteva detalii foarte importante:
- În urmă cu 100 de ani aici a fost zonă de graniță între România și Imperiul Austro-Ungar.
- Primele lupte ale românilor în Primul Război Mondial au fost date chiar în această zonă, pentru eliberarea Transilvaniei. Luptele au început pe 14 august 1916 (stil vechi, azi 27 august) Totodată, atacurile Armatei Germane s-au focusat ulterior pe cele patru trecători din Carpații Meridionali.
- De asemenea, primul erou român care și-a dat viața în Primul Război Mondial a fost ucis chiar în acest areal, în localitatea Fundata. Numele lui este Gheorghe Poenaru-Bordea.

Mai multe informații http://stiri.tvr.ro/omagiu-osta--ilor-romani--militarii-au-reconstituit-in-arge----luptele-din-1916-cu-armata-austro-ungara_837013.html?fbclid=IwAR1V6IZPMo5LsOHGOPbaOfd4YDBLA9LYyG4BgQh_LjN5eo1WUCAsZDD95ss#view

    Momentan, nu exista recenzii.

Se adauga recenzia dvs...

A aparut o eroare la adaugarea recenziei. Va rugam sa reincercati!

Recenzie adaugata cu succes!