Turism Dambovicioara
Turism Dambovicioara

Traseu Podu Dambovitei – Pestera Dambovicioara

Traseu montanHartă Obiectiv
Poze

LOADING IMAGES


Descriere
Din satul Podu Dâmboviţei urmăm traseul către satul Dâmbovicioara, ghidaţi de indicatoare. În prima parte drumul şerpuieşte printre case, cele mai multe fiind vile noi însă au mai rămas şi case bătrâneşti. După aproximativ un sfert de oră de mers, ajungem la limita satului, iar în față apar primii pereţi de stâncă. Ne aflăm la intrarea în cheile Dâmbovicioarei.

Cheile Dâmbovicioarei se întind pe aproximativ doi kilometri şi sunt străbătute pe toată lungimea lor de drumul judeţean 730 – complet asfaltat, respectiv cursul de apă al pârâului Dâmbovicioara, afluent al râului Dâmboviţa. Acest defileu este format de fapt din două sectoare de chei: Cheia Mare (constituie prima şi cea mai mare parte a defileului) şi Cheia Mică a Dâmbovicioarei, aceasta din urmă, distinctă şi mult mai scurtă găsindu-se în amonte de prima.

Cheia Mare a Dâmbovicioarei debutează cu un pasaj mai îngust, în care doar drumul de acces şi albia pârâului îşi fac loc printre impresionanţii pereţi de piatră. Treptat însă, valea se lărgeşte lăsând loc la foarte multe zone cu verdeaţă, poieniţe numai potrivite pentru o zi la iarbă verde.
După aproximativ trei sferturi de oră de mers (socotite de la intrarea în chei) lăsăm în urmă Cheia Mare, ajungând într-o zonă unde s-au construit câteva case şi o păstrăvărie – locul este cunoscut şi sub denumirea de „La Păstrăvărie“. După alte 30 de minute de mers lejer, timp în traversăm Cheia Mică, intrăm oficial în satul Dâmbovicioara. Traversând o parte a satului, ajungem într-un final la destinaţia stabilită, Peștera Dâmbovicioara.
Detalii
Timp: 1¼ - 1½ oră
Dificultate: Usor


  • on 2018-09-18

Se adauga recenzia dvs...

A aparut o eroare la adaugarea recenziei. Va rugam sa reincercati!

Recenzie adaugata cu succes!