Turism Dambovicioara
Turism Dambovicioara

Traseu Podu Dâmboviţei – Dâmbovicioara – Brusturet

Traseu montanHartă Obiectiv
Poze

LOADING IMAGES

Momentan acest obiectiv nu are poze.Descriere
Traseul începe din centrul satului Podul Dâmboviţei (730 m alt., km 80 pe DN 73), ramnificându-se din drumul naţional lângă Podul lui Socol (denumirea de Puntea lui Socol dăinuie din vremea voievodului Matei Basarab), urmează apoi malul stâng al Dâmboviţei şi, după aprox. 2 km, pătrunde în Cheile Dâmbovicioarei (defileu de o rară frumuseţe) ai căror pereţi verticali înalţi de 200 m ne ţin companie 3 km, până mai sus de Peştera Dâmbovicioara (870 m alt.), care se iveşte în dreapta drumului.
Drumul carosabil iese din Cheile Dâmbovicioarei şi pătrunde, la scurt timp, în Cheile Brusturetului, pe care le străbate 2 km până la punctul Brusturet (992 m alt.; 11 km de la Podul Dâmboviţei).
De la Peştera Dâmbovicioara şi până la capătul Cheilor Brusturetului ne putem lăsa „furaţi” de câteva obiective inedite: Izvoarele din Plai (un mănunchi de izvoare resurgente ivite pe stânga drumului, ale căror ape formează o frumoasă cascadă; punct de reper: căsuţele cătunului Valea Rea, de la confluenţa Văii Peşterii cu Dâmbovicioara); puţin mai sus, tot pe stânga, la baza unor pereţi înalţi, apare o altă peşteră: Gaura Brusturetului (Peştera Dracilor), situată la confluenţa Brusturetului cu Valea Muierii (vale cu apă). Doi km mai sus, în inima Cheilor Brusturetului, ne atrage atenţia un puternic şuvoi de ape care ţâşnesc la baza unui perete calcaros înalt de 200 m: La Gâlgoaie. Localnicii numesc punctul care domină peretele de La Gâlgoaie, situat la aprox. 200 m deasupra izbucului, poiana Cuibul Uliului (1.186 m alt.).
După ce am străbătut cele trei sectoare succesive ale Cheilor Brusturetului (Cheia Lungă, Cheia Strâmtă şi Cheiţa), ajungem în marginea Poienii Brusturetului (990 m alt.), la confluenţa Văii cu Apă cu Valea Seacă a Pietrelor. Aici, la poalele pădurilor de pe Muchia lui Stinghie şi Muntele Piatra Galbenă, se află cabana Brusturet, o casă de vânătoare şi un canton silvic. Din acest punct se poate continua, după un scurt popas, pe traseele montane marcate 2 şi 3. Marcajul local cu bandă galbenă stabileşte o legătură directă cu satul Ciocanu, pe o potecă fără dificultăţi deosebite, care străbate în urcuş locuri încântătoare.
Sursa: www.agturism.ro
Detalii
Distanţe: 5 km (Podu Dâmboviței - Dâmbovicioara)
Drum asfaltat
Distanţe: 6 km (Dâmbovicioara - Brusturet)
Drum forestier


    Momentan, nu exista recenzii.

Se adauga recenzia dvs...

A aparut o eroare la adaugarea recenziei. Va rugam sa reincercati!

Recenzie adaugata cu succes!