Turism Dambovicioara
Turism Dambovicioara

Traseu Brusturet – Valea Seacă a Pietrelor – Grindu sau Vlăduşca

Traseu montanHartă Obiectiv
Poze

LOADING IMAGES

Momentan acest obiectiv nu are poze.Descriere
Traseul intră pe cursul Văii Seci a Pietrelor chiar în faţa cabanei Brusturet (992 m alt.) şi foloseşte drumul forestier până aproape de capătul lui superior.
Primii 4 km străbatem în întregime frumoasele chei ale văii săpate în calcare (pereţi verticali deosebiţi de sălbatici cu înălţimi de 100-200 m, grote etc.).
La ieşirea din chei, la poalele muntelui Grindu lăsăm în dreapta un alt drum forestier care traversează valea şi urcă susţinut spre Curmătura Groapelor.
Dacă continuăm să urcăm pe drumul de pe Valea Seacă a Pietrelor numai câteva sute de metri, vom constata că trei semne de marcaj distincte (triunghi roşu, cruce albastră şi cruce galbenă) se înmănunchează şi se abat către stânga, părăsind valea şi prinzând o largă potecă ce urcă uşor până în dreptul stânei din Grindu (1.345 m alt.) situată în marginea unei poieni vaste. Întregul mănunchi de semne de marcaj se îndreaptă către nord (dreapta), lăsând în stânga Stâna din Grindu şi poteca de acces la refugiul alpin Grindu (marcată cu bandă albastră şi cu stâlpi metalici).
Se poate ajunge la refugiu după aprox. o oră de urcuş pronunţat prin pădurea de la poalele muntelui Grindu. Semnele de marcaj care s-au adunat în cuprinsul poienii Grindu vor continua să străbată pădurea, conducându-ne pe lângă şipotul Vlăduşca (1.400 m alt.) şi, în final, în Şaua Vlăduşca – La Table (1.415 m alt.), unde se adună nu mai puţin de 10 trasee turistice ce străbat Masivul Piatra Craiului.
Sursa: www.agturism.ro
Detalii
Durata: 2-3 ore;
Lungimea: cca. 6 km;
Diferenţa de nivel: 423 m;
Tip: traseu de pătrundere, lipsit de dificultăţi;


  • on 2017-08-21

Se adauga recenzia dvs...

A aparut o eroare la adaugarea recenziei. Va rugam sa reincercati!

Recenzie adaugata cu succes!